El Carmel celebra l'arribada del metro


Ahir dimarts 7, dia de l'inici del curs escolar el Carmel va celebrar l'esperada arribada del metro (L5)  amb el nou tram d'Horta a Vall d'Hebron, inaugurat el 30 de juliol. La decisió d'ajornar la festa i fer-la al tornar d'estiu va permetre que prop d'un miler de persones del Carmel i barris propers s'acostessin a la rambla del Carmel celebrar una de les reivindicacions històriques més importants del barri en una festa prevista des de la tarda fins les 23h.

La festa va començar a les 18h amb una cercavila de les entitats del districte per diversos espais del barri fins a la rambla del Carmel, decorada amb motius blaus, el que havia de ser color dominant a la festa. Allà, els més petits van poder participar en diverses activitats durant tota la tarda, com un taller de maquillatge i de plastilina, un espectacle d'animació i un berenar de coca i xocolata.

També va ser en la celebració, el segon tinent d'alcalde i president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, acompanyat de la regidora del districte d'Horta-Guinardó Elsa Blasco, gent de l'agrupació d'ICV d'Horta-Guinardó i consellers d'Horta-Guinardó i de Gràcia.

Poc després de l'arribada de l'alcalde Jordi Hereu, va arribar el president de la Generalitat, José Montilla, i es va procedir a fer una foto ciutadana amb elements de color blau en referència a la L5. Va ser a partir d'aquell moment en que tot i que fins aleshores, el cel havia respectat el color de la festa, es va imposar el gris i va començar a ploure. Primer molt tímidament, així que van començar els parlaments mentre la alguns començaven a buscar aixopluc i d'altres a fer cua per la botifarrada popular prevista per després.

El moment surrealista de la festa va arribar un cop començats els parlaments la pluja va anar gradualment en augment fent que després de la intervenció de la regidora Elsa Blasco, tant en Fernando González, representant de l'AVV del Carmel, l'alcalde Hereu com el President Montilla van haver de fer els parlaments sota d'un paraigües. Una imatge bastant inhòspita.


Al final, tot i anul·lar el concert final de Rumba Alborada i deslluir la botifarrada en la que gràcies a la pluja molts van poder repetir, la festa d'ahir va posar en relleu el valor i el gran canvi que ha significat l'arribada del metro al Carmel i les ganes de celebrar-ho que tenien els veïns i veïnes.

Llegiu, també, la sèrie d'articles 'El Carmel: Convertir la tragèdia en oportunitat':
  1. Els inicis: període 2005 - 2007
  2. 2007 – 2011: els pols de transformació del Carmel
  3. La nova mobilitat al Carmel
  4. El Carmel 2010 – 2020
  5. El Carmel avui: gestió del sòl