11 de setembre, recordant a Salvador Allende


Hi ha actes que són únics, que són especials. Dissabte un any més tornarem a celebrar l’homenatge a Salvador Allende, potser un dels actes més entranyables que es fan al Districte al llarg de tot l’any. Una ocasió única per commemorar la feina feta per Salvador Allende que va deixar la seva vida lluitant per la llibertat i la justícia. La coincidència amb la Diada Nacional de Catalunya suposa un petit problema de coordinació d’agendes, però crec que precisament encara omple més de sentit l’onze de setembre.

Aquest és un acte que ja té un llarg recorregut, ja fa un grapat d’anys que s’organitza, primer de forma informal i avui dia amb tota la solemnitat de la que som capaços. Aquest no és un acte, per tant, que l’actual govern del Districte hagi creat, però sí que sota el mandat d’Elsa Blasco com a Regidora del Districte ha agafat una gran força. I a això se li diu fer política. No és casualitat que l’homenatge a Salvador Allende hagi agafat ara més força que mai, no és casualitat que s’hagi dignificat també l’homenatge a les Brigades Internacionals que es celebra el proper 23 d’octubre a la Rambla del Carmel, que siguem el primer Districte en impulsar una comissió de la memòria democràtica o que el nostre nomenclàtor estigui recollint nombroses referències de les lluites per la llibertat a casa nostra i més enllà. ICV està al darrera d’aquesta voluntat de fer de la recuperació de la memòria democràtica un eix de la nostra activitat.



Per tant dissabte 11 de setembre a les 10.30 a la Plaça Salvador Allende del Carmel ens tornarem a trobar gent del Centro Salvador Allende, de Asopxi, de Casa América, veïnes i veïns del barri, per escoltar els parlaments d’Andreu Mayayo, Elsa Blasco, Joan Saura i Jordi Hereu i al música del grup Sakapatú.