Mingo Borràs presenta un nou llibre sobre Horta


 Elsa Blasco va participar el passat dimecres 8 de setembre en la presentació del nou llibre de Mingo Borràs, titulat “Recull d’un temps d’Horta”, acte que es va celebrar al Centre Cívic Matas i Ramis. L’acte va comptar amb una destacada assistència de públic. Mingo Borràs va néixer el 1926 a Horta i sempre ha tingut una activa participació al barri des de diferents entitats i sobretot dinamitzant la cultura al barri. Aquest és el seu quart llibre i segons comenta ell, el darrer, ja que considera que amb aquest llibre tanca un recull d’històries del passat del nostre barri. A “Recull d’un temps d’Horta” trobareu records de processons, floristes, famílies, masies, les cases barates ... una història sentimental del barri acompanyada de fotografies, poemes ... El llibre el podeu trobar a les llibreries del barri. 


Des d’ICV sempre hem defensat la necessitat de recuperar la memòria dels nostres barris i en aquest sentit creiem que la tasca de gent com en Mingo Borràs és molt important. També cal destacar la feina feta des de fa molts anys per Desideri Díez, el gran treball fotogràfic de Jaume Caminal  i per molta altra gent que de forma més discreta ha anat recuperant històries. També cal destacar les noves propostes de recerca històrica que s’estan duent a terme des del Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, al que us animem a conèixer.
 
L’acte de dimecres va ser també un avançament de la Festa Major d’Horta que comença aquest dissabte  11 de setembre amb el pregó de Sergi Mas i la salutació d’Elsa Blasco al mirador d’Horta. Podeu consultar el programa a la web de la Festa Major.