Festa Major de Montbau

Un cop acabades les Festes d'Horta i les Festes de la Mercè ha arribat com cada any la Festa Major de Montbau, que tanca el cicle anual de festes al Districte d'Horta-Guinardó. Enguany aquesta Festa Major ha tingut una singularitat especial ja que suposa, pendents d'alguna activitat, tancar els actes de celebració del 50è aniversari del barri que ja us hem anat informant en aquest mateix blog.

Montbau té una forta activitat social i cultural tenint en compte que és un dels barris menys poblats del Districte. I la seva Festa Major és sinònim de participació. Els tradicionals correfoc, concert de la Big Band de Montbau, tallers de circ, botifarrada o el Matí d'Entremesos són sempre un èxit de participació. Aquest any s'ha sumat, a més, el concert de la Banda Municipal de Barcelona, que feia molts anys que no actuava al barri. En general es pot constatar que la vida participativa del barri està passant per un gran moment i la gent s'implica. Bona part d'aquest èxit és de l'AVV del barri, de les entitats de sempre i també de noves entitats com els geganters i el seu gegant Cebrià.

La publicació d'un llibre de Carlota Giménez sobre la història del barri serà la cloenda d'aquest intens any del barri. Actualment s'està acabant de recopilar tota la informació per tal de poder acabar aquesta publicació i deixar constància d'aquest aniversari, tal i com ja s'ha fet a la magnífica exposició del 50è aniversari.