En Cebrià, gegant de Montbau


Coincidint amb el 50è aniversari del barri de Montbau s’ha batejat el Cebrià, el gegant de Montbau que a partir d’ara participarà de les festes del barri i portarà el nom del barri arreu de Catalunya. Ara en Cebrià espera la seva parella que està previst que arribi al barri el proper any. La construcció del gegant ha estat una iniciativa de l’AEEF de Montbau i el gegant ha estat possible gràcies a les aportacions de moltes persones i entitats del barri.

La festa del bateig s’ha celebrat aquest diumenge 25 d’abril i ha estat un autèntic èxit de participació ciutadana. Acompanyaven al Cebrià el gegant de Vallgorgina, que ha actuat de padrí, i altres gegants tan destacats com els Gegants de la Ciutat (en Jaume i la Violant), els Gegants del Districte (en Perot Rocaguinarda i la Bugadera d’Horta), els gegantons del Pi ... i com no altres gegants del districte com la geganta de la Teixonera o els gegants de les escoles del barri els Pins i Baloo, a més dels Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda. També cal destacar l’assistència de representants de tots els grups municipals.

Elsa Blasco ha exercit de padrina com a Regidora del Districte i s’ha felicitat pel bateig d’en Cebrià i després de les paraules de Lluís Bou, president de l’AEEF i de Toni Sánchez en nom de la colla gegantera de Montbau ah posat les medalles commemoratives al gegant que ha exercit de padrí i al Cebrià. L’acte s’ha acabat amb el tradicional lliurament de records. Des d’ICV felicitem aquesta nova proposta cultural del barri i desitgem que els actes de celebració del 50è aniversari de Montbau segueixin sent un èxit com ha estat aquest bateig.