Inauguació de la Ronda del Guinardó i el Parc de les Aigües


Aquest diumenge, 27 de Febrer, després d'un any i mig d'obres i moltíssims més de reivindicació veïnal es farà la inauguració de la nova ronda del Guinardó entre el carrers Sardenya i Cartagena després de l'enderroc del viaducte construit als anys 70. Es posa fi, doncs, a una de les reivindicacions més històriques del districte fent un acte festiu on són convidats tots els veïns i veïnes del Baix Guinardó, del districte i la ciutat que vulguin celebrar-ho.

A partir de les 10h del matí comença la festa on a més, també s'inaugura la rehabilitació i millores del parc de les aigües realitzat per Medi Ambient. La festa comptarà amb cercaviles, batucada, falcons, animació infantil, tallers, camallargs, música, teatre i vermut popular i acabarà amb els parlaments de la regidora del districte, Elsa Blasco (ICV-EUiA), de Medi Ambient, Imma Mayol (ICV-EUiA) i l'Alcalde Jordi Hereu.

L'enderroc del viaducte ha generat un nou espai públic per a les persones i ha comportat noves àrees infantils, nou i més mobiliari urbà i arbrat. Una de les grans millores és la connexió i la millora de l'accessibilitat entre la banda mar i muntanya del tram entre els carrers Cartagena i Padilla amb la instal·lació d'escales i ascensors així com la reducció de l'alçada i recobriment fonoabsorbent del del mur existent en aquell tram. També s'ha instal·lat paviment sonoreductor de la calçada, reordenació del trànsit de vehicles i carril bici.

Diumenge també es vol recordar amb una placa commemorativa l'antic Camí de Llegua, un camí rural que creuava aquest districte i el veí de Gràcia.

Aquesta és una de les grans inauguracions que hi haurà al districte, després de les escales i ascensors inclinats del carrer telègraf. Molt properament hi haurà la inauguració de la recuperació de les bateries antiaèries així com del Mas Guinardó, recuperat com a casal d'entitats del Guinardó.

Us hi esperem!

3 comentaris:

Pere Nieto ha dit...

Hi ha millores evidents i la de la Ronda del Guinardó per qui ho coneixem ho és, però el canvi de fotos ens ho fa recordar. Bona feina.

Unknown ha dit...

Ha estat una obra llarga, però és evident que la millora és impressionant! Enhorabona!

carme ha dit...

quin canvi, el que està està bé.