Nou Centre Serveis Socials Baix Guinardó i Can Baró

Ha entrat el nou Centre de Serveis Socials del baix Guinardó i Can Baró, ubicat al carrer Lepant 387 (entrant pels Jardins del Príncep de Girona). Les noves instal·lacions són modernes i acollidores, garanteixen la plena accessibilitat i tots els recursos necessaris per atendre a la gent en millors condicions. També permetran descongestionar el Centre de Serveis Socials del Guinardó que fins ara també acollia als veïns i veïnes d'aquests dos barris. L'equip professional del nou Centre de Serveis Socials està format pr 13 nous professionals.

Aprofitant la visita al nou Centre de Serveis Socials de la Regidora del Districte Elsa Blasco (ICV-EUiA), del Tinent d'Alcalde d'Acció Social i Ciutadania (ICV-EUiA) i de l'Alcalde Jordi Hereu, s'ha fet una roda de presentació de la millora dels serveis socials bàsics a la ciutat de Barcelona. Aquesta és una de le spotes fonamentals de la política social a l'Ajuntament de Barcelona i que sota el lideratge de Ricard Gomà s'ha convertit en un referent municipal de polítiques de cohesió. En aquest sentit Ricard Gomà ha aprofitat per advertir que s'exigirà a la Generalitat que no retalli cap política social.



Algunes dades significatives de la voluntat política de situar l'acció social en primer terme són que s'acabarà el mandat amb 40 centres, s'ha incrementat en 129 els professionals que treballen en l'àmbit dels serveis socials i que el nombre de persones ateses ha passat de 44.900 el 2007 a 61.300 el 2010. Aquest augment de ciutadania que s'ha adreçat als Serveis Socials ha suposat una tasca important per millorar l'atenció i un constant augment de pressupost que l'any 2011 augmenta un 10%. prioritat política, nous equipaments i una millor política d'acció social.