Hem marcat la diferència - Elsa Blasco

Us adjuntem un fragment del discurs d'Elsa Blasco al sopar d'ICV Horta-Guinardó, "Hem marcat la diferència":

Hem de ser conscients que ens hi juguem molt en els propers mesos i que hem d’aprofitar al màxim les potencialitats de la nostra gent per fer arribar més enllà de nosaltres la feina que hem fet al districte d’Horta-Guinardó durant els 4 darrers anys. És un projecte col·lectiu, el d’ICV i el d’EUiA, en el que nosaltres hem tingut o ens ha tocat la sort de tenir-hi un protagonisme important. Un projecte que avui encapçala en Ricard Gomà a la Ciutat de Barcelona. Però si la gent d’ICV no entén que la feina és de tots i totes, que el que hem fet és patrimoni de la nostra organització i que ara toca recollir els fruits, haurem treballat, com es diu col·loquialment, per l’anglès. I això sincerament, em sabria molt greu, perquè ens hi hem deixat la pell.

Hem d’esprémer al màxim aquests propers mesos les nostres capacitats organitzatives, comunicatives i socials per donar a conèixer el que hem fet, com ho hem fet, amb qui ho hem fet i per què ho hem fet i recollir el màxim rendiment polític, i també electoral. Hem de tornar a explicar a la ciutadania quin és el nostre model de fer ciutat, el nostre model de fer districte i el nostre model de fer barri. Per això hem treballat aquesta magnífica eina de balanç de la feina feta (aviat disponible), que serà accessible a internet per a tothom que ho vulgui consultar. Per compartir la informació. per tenir arguments, per sentir orgull o per a que ens critiquin, però en tot cas que ningú expliqui per nosaltres el que hem fet.

Evidentment, en aquest camí hem travat moltes complicitats amb gent que comparteix aquest model, però que el defensa i el construeix des del moviment associatiu als barris. Des de les entitats veïnals, les entitats culturals, les entitats esportives, els moviments socials, les entitats juvenils, les entitats de dones, les entitats de gent gran, les AMPEs. Gent que simpatitza amb nosaltres. Aquells companys i companyes de viatge que dèiem en temps del PSUC; que potser no entenen el seu compromís social des d’una organització política, però que ens han demostrat que podem comptar amb ells. Uns més incondicionals, altres amb més càrrega crítica. Però crec que si podem comptar amb ells i elles, segurament és perquè també hem procurat que poguessin comptar amb nosaltres des de la institució que hem governat.

Durant 8 anys han trobat un estil diferent d’interlocució. Hem governat aquest districte procurant tenir els ulls i les orelles ben obertes. Escoltant la gent més propera i també la més crítica i cercant el màxim acord dins d’uns valors per nosaltres irrenunciables. Fugint de paternalismes, de clientelismes, amb claredat, parlant de tu a tu, sobre la base del respecte mutu i sobre aquest mateix respecte, discutint allò que no compartíem i cercant, això si, el punt de trobada.

La feina l’hem de fer entre tots i totes. Amb alegria. Però fer-la! Parafrasejant el cartell del PSUC:

Si aquí us hem deixat algunes eines, no oblidem mai que les nostres mans són el nostre capital i les nostres idees són la nostra força.

Companys i companyes, amics i amigues, això tot just comença.

Elsa Blasco

1 comentari:

M. Àngels ha dit...

Molt bé, Elsa. M'agrada la teva intervenció. M'agrada especialment això que vas dir:

"Hem d’esprémer al màxim aquests propers mesos les nostres capacitats organitzatives, comunicatives i socials per donar a conèixer el que hem fet, com ho hem fet, amb qui ho hem fet i per què ho hem fet".

Crec que aquesta és la clau.

Una abraçada,