Sàhara i Horta-Guinardó




Ahir dimarts 1 de febrer de 2011 es va celebrar al Districte d’Horta-Guinardó un acte organitzat per Sàhara Horta per commemorar el 35è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) que es celebra el 27 de febrer i per conèixer l’experiència del campament de Gdeim Izik i el seu desallotjament per part de l’exèrcit marroquí. Núria Salamé en representació de Sàhara Horta va donar la benvinguda i va agrair la col·laboració del Districte en l’organització. També va explicar la important tasca de Sàhara Horta i el seu projecte d’agermanament, com a Districte, amb BuCraa.


Isabel Terraza activista catalana que estava al camp de Gdeim Izik o de la dignitat quan va ser desallotjat i Airy que va donar suport als activistes catalans van intervenir per explicar com es va produir l’arribada al camp i el seu desallotjament violent per part de l’exèrcit marroquí. El testimoni directe de l’Isabel va ser colpidor pel que representa d’experiència en primera persona d’una repressió tan sistemàtica. Van destacar que el poble sahrauí necessita més que el pa els ulls, és a dir els testimonis que puguin explicar què està passant al Sàhara i l’incompliment de les resolucions de l’ONU per par part del Marroc. Airy, activista mexicà, va criticar la major part de forces polítiques espanyoles i en especial al PSOE i al PP per la seva manca de compromís amb el Sàhara.

Oualad Moussa Delegat del Front Polisario a Catalunya va destacar en la seva intervenció la negativa permanent del Marroc a resoldre el conflicte i al complicitat internacional per permetre la repressió sense exigir el compliment dels acords internacionals.

Elsa Blasco (ICV-EUiA) va fer la cloenda de l’acte agraint la tasca de Sàhara Horta, solidaritzant-se amb la causa sahrauí, comprometent-se des del Districte a seguir cooperant amb el Sàhara i a explicar la realitat del que està passant allà i va cloure l’acte amb el desig de que el poble sahrauí pugui recuperar el seu mar i viure aviat en llibertat.

Com a ICV-EUiA d’Horta-Guinardó valorem de forma molt positiva aquest acte organitzat per Sàhara Horta i el compromís del Districte d’Horta-Guinardó en donar suport a l’activitat i a mantenir viu l’agermanament amb BuCraa i amb la causa sahrauí. Quan molta gent des de l política i les institucions vol silenciar aquest conflicte cal donar la veu als testimonis directes de la repressió.