Calendari solidari del Cor d'Horta


L'Eix Comercial del Cor d'Horta i el Mercat han presentat avui 18 de gener un calendari solidari que han tirat endavant. Els beneficis íntegres de tots els calendaris venuts (s'han editat 7.000 exemplars a 1 € cada calendari) es donaran en vals de compra a l'espai Caliu, un servei de les parròquies d'Horta que dóna esmorzar calent a unes 120 persones de forma diària al barri. L'Eix Comercial del Cor d'Horta i el Mercat ja col·laborava aportant aliments a aquest servei que funciona al carrer Campoamor, però el compromís que s'ha fet amb l'edició d'aquest calendari va molt més enllà i permetrà al Caliu comprar no tan sols aliments sinó mobles, electrodomèstics o utensilis necessaris per dur a terme la seva important tasca. L'espai Caliu funciona a partir del compromís de 90 voluntaris i voluntàries, ha atès a un total de 350 persones diferents i es centre bàsicament a persones sense sostre però també dóna servei a persones amb risc d'exclusió social o greus dificultats econòmiques per la seva situació laboral.


Elsa Blasco (Regidora d'ICV-EUiA) en la roda de premsa de presentació del calendari, al costat de representants del Cor d'Horta i de l'espai Caliu i del regidor de comerç, ha destacat que aquesta era una iniciativa simpàtica i solidària i que sobretot feia barri. Comerciants d'Horta acceptaven posar en fotografies sense roba per donar suport a un projecte solidari dut a terme per veïns i veïnes del barri i alhora reforçar el comerç de proximitat en un moment difícil a nivell econòmic. Per tant un dels aspectes més destacats ha estat que els fons recollits amb aquest calendai no són per la pròpia entitat o per activitats que s'organitzen sinó que va íntegrament a un projecte del barri. En aquest sentit la Regidora ha volgut destacar el caràcter obert d'aquesta iniciativa, fins i tot amb la situació simpàtica de que un projecte dut a terme per les parròquies del Districte és recolzat econòmicament per uns calendaris que utilitzen el nu. També s'ha destacat en la roda de premsa la bellesa del calendari, amb fotografies de Ramon Josa. Una iniciativa que molt possiblement no serà puntual. Es poden comprar els calendaris a la seu del Cor d'Horta (Passatge Vila i Rosell 8), al Mercat i a botigues col·laboradores.

Des d'ICV-EUiA d'Horta-Guinardó volem felicitar als comerciants d'Horta pel seu compromís solidari, per les seves ganes de dinamitzar el comerç de barri i pel seu compromís amb Horta.