Premis Horta-Guinardó 2010


Avui dimecres 1 de desembre es lliuren els premis Horta-Guinardó 2010 en el tradicional sopar  l'Hotel Alimar. Aquests són uns premis que cada any reconeixen la tasca de persones i entitats en l'àmbit de la vida associativa i social d'Horta-Guinardó. El jurat està composat pels grups municipals i per persones de reconegut prestigi al Districte. Des d'ICV Horta-Guinardó valorem molt positivament els Premis Horta-Guinardó i felicitem als premiats d'enguany, Emi Escudé, Boca Ràdio i Francesc Subirats.

L’Emi Escudé és una persona molt activa a la vida cultural d’Horta, especialment en l’àmbit de les sardanes. Des del Grup Sardanista d’Horta ha recuperat la tradició de les sardanes a la Plaça Eivissa, després de que l’entitat passés als anys 90 una forta crisi que gairebé va fer desaparèixer les ballades a Horta. La seva vinculació al món de les sardanes no ha estat tan sols en l’organització de ballades, sinó que també és professora a diversos llocs. La seva participació a Horta no es limita tan sols a les sardanes sinó que també participa de forma activa en moltes altres activitats del barri.

Boca Ràdio és una entitat que ha aconseguit reunir dos mèrits a destacar. Per una banda és una de les entitats juvenils més actives i que al llarg dels anys ha anat evolucionant. I per altra banda té un projecte de ràdio associativa que ha impulsat programes com la ràdio antiracista amb SOS Racisme o programes amb la Fundació Tres Turons. Com a emissora de ràdio també han destacat per participar de les principals activitats culturals i festives del Districte.

Francesc Subirats és el president de la comissió de festes de la Teixonera, vicepresident del Consell de barri i ànima de la Penya Barcelonista Teixonera. Ha recuperat una gran part de la vida associativa del barri a partir de les festes, tant la Festa Major com altres activitats com el Carnestoltes. El barri de la Teixonera ha agraït molt la seva tasca discreta de recuperar la vida del barri i de convertir la Festa Major de la Teixonera en una de les més vives dels nostres barris. A la fotografia preparant una de les seves famoses paelles.