Inaugurat el 'funicular' del Carmel


Aquest dissabte es va posar en marxa l'ascensor inclinat d'Alguer al barri del Carmel. Aquest és un ascensor que connecta el carrer de la Murtra amb el del Santuari amb 3 parades intermèdies pels habitatges que hi ha al llarg dels 60 metres de recorregut, és el primer d'aquesta tipologia instal·lat per l'Ajuntament de Barcelona a la ciutat i dóna més accessibilitat al barri del Carmel, concretament, al recent reformat i ampliat CAP del Carmel i a la biblioteca Juan Marsé salvant un desnivell total de 30 metres.

La inauguració, a la que van assistir l'alcalde Jordi Hereu i la regidora del districte Elsa Blasco, va comptar amb espectacle d'animació, música de l'orquestra Felip Pedrell, la companyia de dansa Arroz con Leche i pirotècnia a càrrec dels diables del Carmel. 

La construcció de l'ascensor s'ha fet juntament a la transformació de tot l'àmbit de les escales. Amb un pressupost de 2 milions d'euros, l'espai s'ha urbanitzat en un parc de diverses terrasses amb nou mobiliari urbà i iluminació. Aquesta és l'última de les vuit actuacions previstes a l'entorn del carrer Alguer, que han suposat una inversió global de més de vuit milions d'euros en els darrers tres anys.

Al barri del Carmel l'accessibilitat és clau donada la seva orografia complexa i pronunciada. Invertir en escales mecàniques però sobretot ascensors verticals i inclinats és important ja que la gent gran, amb cotxets o amb mobilitat reduida pugui moure's amb normalitat per el seu barri. Des del 1997 l'Ajuntament de Barcelona ha instal·lat nou escales mecàniques (amb diferents trams) i dos ascensors verticals que han creat nous recorreguts que milloren l'accessibilitat i la comunicació amb les parts més altes del barri.