Brigadistes Internacionals


Un any més el Districte d'Horta-Guinardó va fer l'acte d'homenatge a les Brigades Internacionals en commemoració de la seva sortida de Barcelona. Dissabte 23 d'octubre desenes de persones es van congregar a la Rambla del Carmel per escoltar les cançons republicanes de "catorzedabril", escoltar les intervencions i fer l'ofrena floral al monument a les Brigades "David i Goliat". Enguany a més l'escultura s'ha senyalitzat com a espai de memòria històrica (igual que el Pavelló de la República). D'aquesta manera el monument forma part de la xarxa de memòria democràtica impulsada per la Generalitat, en concret pel Memorial Democràtic que depèn de la Conselleria d'Interior.

Elsa Blasco (ICV-EUiA) va donar la benvinguda a l'acte, en la seva primera intervenció pública després de la seva baixa. A continuació va intervenir Lluis Martí Bielsa, president d'honor de l'Associació d'Amics de les Brigades Internacionals que va recordar el gest dels milers de brigadistes que van venir a lluitar per la llibertat, la justícia i la democràcia a casa nostra. També va fer un reconeixement a la tasca del Districte d'Horta-Guinardó que ha convertit aquest acte en un referent de la recuperació de la memòria a la nostra ciutat.

Josep Vendrell, secretari general de relacions institucionals de la Generalitat de Catalunya va emmarcar l'acte i la descoberta de la placa d'espai de memòria democràtica dins de la política de recuperació de la memòria que està duent a terme la Generalitat. Aquesta és sens dubte una de les aportacions d'ICV al govern, una política decidida amb actes tan emotius com l'homenatge a les víctimes de la Batalla de l'Ebre de diumenge 24 d'octubre. Josep Vendrell, a més de veí del Districte d'Horta-Guinardó és candidat d'ICV-EUiA a les properes eleccions catalanes.

Una important representació d'ICV-EUiA i de Joves d'Esquerra Verda va participar de l'ofrena floral.