Emotiu homenatge a Salvador Allende


Dissabte 11 de setembre es va celebrar, un any més, l’homenatge a Salvador Allende a la plaça que des de fa 25 anys porta el seu nom. Un cop més el Districte d’Horta-Guinardó, al costat d’ASOPXI i del Centro Salvador Allende, va organitzar un emotiu homenatge on vam poder escoltar la intervenció d’Andreu Mayayo, historiador, que va donar pas a les paraules d’Elsa Blasco, Joan Saura i Jordi Hereu. Posteriorment vam tornar a escoltar les darreres paraules de Salvador Allende poc abans de ser assassinat per la dictadura de Pinochet. Les ofrenes florals van donar pas als himnes de Xile, Catalunya i el Venceremos. Un any més l’acte va acabar amb els trabucaires del Perot Rocaguinarda.


Enguany vam comptar amb l’actuació musical de Sakapatú un grup d’alt nivell musical i que va fer emocionar i ballar als assistents, especialment a la comunitat xilena. Cal destacar també la presència a l’homenatge d’Hernan Gómez, històric membre de Quilapayun, un dels mítics grups xilens que van actuar per primer cop a Barcelona l’any 1974, com alguns dels assistents van poder recordar parlant amb ell. Sens dubte cada any l’emotivitat va presidir un acte que és fonamental a la nostra agenda i al que ara ja es pot accedir més fàcilment amb l’arribada del metro.

L’ofrena floral d’ICV es va fer a càrrec de Joan Herrera, Ricard Gomà, Víctor Valls i Eugeni Forradellas. També vam poder comptar amb ofrenes florals a càrrec, entre d’altres organitzacions  com Joves d’Esquerra Verda o Esquerra Unida i Alternativa. Si no heu pogut assistir a l’acte us recomanem que us ho poseu a l’agenda per l’any vinent ja que és un acte molt especial i que compta amb l’assistència d’una important representació de la comunitat xilena a Barcelona i també amb la presència de força gent d’esquerres que té en Salvador Allende un dels seus referents polítics.