som una nació, nosaltres decidim, volem l'estatut!

A Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) sempre hem defensat el dret a l’autodeterminació, el dret de qualsevol poble a decidir fins on arriba el seu autogovern i no acceptem que un estatut aprovat pel parlament de Catalunya i referendat per la ciutadania de Catalunya sigui retallat per una sentència que s’allunya de la imparcialitat judicial que hauria de tenir i que esdevé una sentència política a tota regla. Per tant, animem a tothom a anar a la manifestació del proper dissabte 10 de Juliol.

Creiem que l’estatut és un pacte polític vigent i que la sentència no pot representar un punt i final. Les forces polítiques que respectin la voluntat de la ciutadania hem de deixar els interessos electoralistes, unir els esforços i treballar per a fer que aquesta voluntat sigui possible.

El camí de tots, des dels que volen independència fins als que volen un estatut d’autonomia sense retallades, passa per una reforma de la legislació vigent. I no hi ha dreceres que valguin.

El que cal ara, doncs, és honestedat i unitat.

Honestedat per no enganyar als catalans i catalanes i fer-los creure ni que hi ha solucions màgiques unilaterals ni tampoc que no hi ha res a fer més enllà de manifestar-se el dissabte.

I unitat per treballar tots plegats per a que la voluntat de Catalunya de decidir fins on arriba el seu autogovern, canviant el que faci falta per fer-ho possible.

Dissabte és la primera cita on tots hem de demostrar aquesta unitat expressant el rebuig a la sentència del TC i dient clarament: “som una nació, nosaltres decidim, volem l'estatut