Caminart al Carmel


Dissabte al matí, fa una calor asfixiant però dóna gust passejar pels carrers del Carmel. En el marc de la Festa Major del barri l'Espai Jove Boca Nord ha impulsat una caminada artística pel barri del Carmel, el Caminart. Diferents espais del barri acollien mostres artístiques, propostes joves i suggerents que han permès gaudir de dansa i fotografia, (Faire le mur de París), dansa contemporània (Arroz con leche) música de carrer (els timbalers del Carmel i la fanfarria contratiempo), trapezi (Teles/trapezi), clown (el trio lalala), poesia (en tres palabras) i música pop (APAC i Roser Clotet).. i a l'hora gaudir de racons d'un barri que es transforma dia a dia.

Oferir activitats com aquesta o el mateix Stripart que el dissabte també es va inaugurar al Guinardó, és un gran repte que cal potenciar. Portar espectacles de qualitat i innovadors als barris és una aposta que no es pot menysprear. La Festa Major del Carmel té rumba, balls, havaneres, tallers, dòmino, esports, concerts joves ... I aquest  projecte ens ha permès acostar a la gent del barri espectacles de petit format, però innovadors i de qualitat. 


Un dels reptes que creiem que hauria de tenir aquesta proposta de cara a propers anys és fer una promoció que permetés acostar el barri del Carmel a gent de la  resta de la ciutat. Els espectacles a la placeta Lugo, a les escales d'Alguer, a les escales de Murtra o al carrer LLobregós al costat del metro a punt d'inaugurar permet conèixer un barri molt interessant amb racons de gran bellesa. Donar aquesta visió d'un barri popular, portar als barris la creativitat i fer de la cultura una eina d'interacció social són línies de treball que cal seguir treballant, com mirem de fer a Horta-Guinardó.