2a Fase Montbau: participació vs. electoralisme

Després de la reforma del Pla de Montbau feta amb consens amb els veïns i veïnes del barri, s'ha obert recentment un procés participatiu al barri juntament amb l'Agència del Carmel i representants del districte per a dissenyar el projecte de reforma i rehabilitació del que s'anomena la segona fase. Es volen acordar els noms, usos i dissenys de les placetes, els materials de construcció, quina solució es troba als parterres que ara cuiden alguns propietaris... ningú sap millor que els veïns i veïnes què és el millor pel seu barri i és que són aquests els que en faran us principalment.

Entre d'altres, la segona fase té un problema greu d'accessibilitat i ha patit un fort deteriorament de l'espai públic, per això, el districte d'Horta Guinardó va planificar la seva reforma acabada la del Pla de Montbau cosa que coneixen molts veïns i veïnes que van participar-hi així com els grups municipals.

Per això sorprèn veure el barri ple de cartells de CiU ("estem al teu costat") en els que es reclama aquesta reforma com si no estigués prevista. Tot això la mateixa setmana en que comença el procés participatiu. No es pot jugar amb la ciutadania d'aquesta manera, un partit polític no pot tenir dues cares i menys jugar amb el desconeixement de la gent amb finalitats electorals.

Amb quina cara pot anar CiU al procés participatiu de la reforma de la 2a fase de Montbau? O ha de fer-ne cas omís fent veure que no es fa res des del districte d'Horta Guinardó per reformar la 2a fase?

S'han contraposat dos models de fer política, la que busca solucions i la que busca vots.
Estan en el seu dret, també els veïns i veïnes de triar quina política els agrada més.