25è Aniversari dels Diables del Carmel


La rambla del Carmel aquest dissabte va acollir l'acte central de la celebració del 25è aniversari dels Diables del Carmel. Més de 30 colles de diables de Catalunya van trobar-se per fer una gran cremada al tram central de la rambla que acabaria amb la porta de l'infern, un espectacle pirotècnic a càrrec dels diables del Carmel.

El districte d'Horta Guinardó té l'orgull d'acollir nombroses colles de diables així com a coordinadora de colles de diables de Barcelona, que té seu al Casal de Barri de la Vall d'Hebron. Els diables del Carmel, amb 25 anys d'existència, són un exemple de participació i implicació al barri del Carmel, al districte i a la ciutat. La riquesa associativa d'Horta Guinardó no només ho és en quantitat, entitats com els diables del Carmel i la FOC (Front Obert per la Cultura) en són una de les nombroses proves.


La festa va estar marcada per el nou escenari que s'obre amb l'aplicació de la transposició de la directiva del foc. La cultura del foc forma part de la història dels nostres barris i ciutats, a diferència de França, l'estat espanyol n'ha fet una transposició en que Catalunya podrà triar quines festes en queden excloses.

Cal remarcar que aquesta transposició és possible gràcies a les aportacions del vicepresident dels Verds al Parlament Europeu, Raul Romeva, la directiva preveia excepcions, si així ho plantejaven els estats membres, per determinades festivitats religioses, culturals i tradicionals, i també per les edats de manipulació dels articles pirotècnics mitjançant la formació.

Caldrà estar atents i vetllar perquè aquesta transposició no perjudiqui les colles de diables i aprofitar el moment per establir un pla formatiu per manipular el material pirotècnic que dóni suport i formació als diables de Catalunya.