Masia de Can Fargues


Elsa Blasco visita la Masia de Can Fargues amb la Plataforma.

Elsa Blasco ha presentat la proposta de Pla Especial de la Masia de Can Fargues amb la Plataforma Salvem Can Fargues i els grups municipals en una sessió de treball dissabte 24 d'abril a la Casa de los Navarros. Marc Cuixart com a responsable arquitectònic i Reinald González responsable arqueològic van explicar amb tota mena de detalls la feina feta i la proposta constructiva i dels jardins de la Masia perquè esdevingui l'Escola de Música Municipal.

La Masia de Can Fargues té una torre de defensa original de finals de segle XI o principis del XII que el converteix en una peça única a nivell de ciutat. L'estudi arqueològic ha posat de manifest que estem parlant d'una peça clau del patrimoni de la ciutat, fet que confirma la necessitat d'haver dut a terme l'expropiació que va liderar Elsa Blasco com a Regidora del Districte.

El projecte ha estat valorat de forma molt positiva per la representació veïnal que ha destacat la capacitat de l'equip redactor de fer possible una escola de música i alhora preservar el caràcter de la Masia. Sens dubte l'adquisició de la Masia i el projecte d'escola de música són un dels grans exits veïnals i polítics d'Horta-Guinardó.