Tres Turons, endavant.


La Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona dóna el vist i plau a l’aprovació provisional del Parc dels Tres Turons com a pas previ al plenari del proper 30 d’abril. Un cop superat aquest pas el projecte de Tres Turons estarà pendent de la fase d’aprovació definitiva de la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona (Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona).

L’acord entre l’equip de govern (PSC i ICV-EUiA) i el grup municipal d’ERC permet afrontar un dels projectes urbanístics més emblemàtics de la nostra ciutat a cavall entre Gràcia i Horta-Guinardó. El Parc dels Tres Turons era un dels objectius estratègics d’ICV per Horta-Guinardó, ja que suposarà el desenvolupament d’un gran espai de verd estratègic a la nostra ciutat, afavorint la sostenibilitat i posant en valor un espai públic per a tothom, amb un parc de 123 hectàrees. En aquest sentit la ciutat guanya un espai central de Parc que és clau pel disseny de la nova ciutat que volem impulsar.

El projecte també permet la desafectació del 62% d’habitatges que veuran regularitzada la seva situació i la reubicació de la resta a l’entorn perimetral del propi Parc, on també es situaran nous equipaments. Aquesta és una important aprovació, després d’haver fet un procés participatiu intens, liderat per la Regidora Elsa Blasco, amb visites a moltes zones afectades i treballant de forma intensa per ajustar tot el planejament.