106 anys del naixement de Salvador Allende


Ahir es va celebrar un acte al Casal de Barri de la Vall d’Hebron per commemorar els 106 anys del naixement de Salvador Allende. L’acte ha estat organitzat un cop més pel Comitè per l’homenatge a Salvador Allende a Barcelona. Un bon nombre de persones ens hem reunit en un acte senzill però intens. Hem escoltat una salutació que ens va fer arribar d’Isabel Allende, hem escoltat les paraules d’Eulogio Dávalos, president del Centro Salvador Allende, hem vist un vídeo molt interessant sobre la repressió a Xile que es diu “Trazos de Memoria” i també hem escoltat música en directe.

L’acte, a més, ha comptat amb l’agraïment del Comitè a persones i entitats que van tenir una col·laboració molt intensa amb els actes del 40è aniversari del cop d’estat. Han recollit un record persones i entitats com la Coral Primavera per la Pau, Casa Amèrica, l’actor Jaume Comas o amics nostres com Jordi Pueyo i José Luis Petreñas. Com a ICV també hem rebut un d’aquests reconeixements pel nostre suport, que ha recollit Víctor Valls.

La celebració del naixement de Salvador Allende és també el punt de partida dels actes d’enguany del Comitè que tenen el seu punt més alt en l’homenatge que cada any es celebra el dia 11 de setembre a la plaça del Carmel que porta el seu nom.