Jazz a Horta-Guinardó



A vegades pot semblar que el món del jazz està reservat a locals foscos i amb encant de Ciutat Vella o a locals més glamurosos de la ciutat. Però hi ha altres realitats, a vegades poc conegudes, que val la pena conèixer. A Horta-Guinardó, per exemple, ens consten dues programacions estables de Jazz organitzades per entitats culturals. Podem trobar Jazz del millor a Horta i a Montbau.

A Montbau l’Associació Cultural Big Band de Montbau, a més de donar suport a la Big Band del barri, organitza uns concerts al Gimnàs de Montbau. Una programació magnífica sota el títol de “Gimnazz”. Aquest divendres 8 de febrer, per exemple, podem trobar l’actuació del ”Ignasi Terraza Trio”, amb el propi Terraza al piano, acompanyat de Caspar St. Charles a la bateria i Horacio Fumero al contrabaix. Un dels millors grups de l’escena actual, uns música consolidats amb un gran bagatge. A les 22.00 al carrer Domènech i Muntaner s/n per 5 euros amb copa inclosa. I per cert quan tingueu l’oportunitat d’escoltar a la Big Band de Montbau no deixeu passar l’oportunitat.



L’altre programació estable que coneixem és la dels Lluïsos d’Horta. El cicle “vespres de jazz” en aquest cas en dissabte es fa en un espai molt diferent de l’habitual. Tant els músics com el públic estan damunt de l’escenari. Asseguts en tauletes i prenent també una copa de cava alguns dels millors intèrprets de jazz de casa nostra també han omplert el barri. Com a final de temporada s’organitza un concert a l’aire lliure. El proper concert també és molta qualitat, en aquest cas serà dissabte 16 de febrer a les 21.00 als Lluïsos d’Horta (carrer Feliu i Codina 7-9) amb “Dumpy Lobsters” un grup composat per alguns músics tan bons com Artur Regada al contrabaix.

Bona música de jazz gràcies a l’esforç d’entitats i persones d’Horta-Guinardó. Per cert si coneixeu altres propostes als nostres barris no us oblideu de fer-les arribar.