El POU presenta la seva segona revista



Avui s’ha presentat el número 2 de la revista El Pou,publicació del Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, del districte d’Horta-Guinardó. Aquesta entitat acull a algunes de les persones més representatives en la recerca de la història dels nostres barris. Ja fa tres anys que funcionen com a entitat i al llarg d’aquest temps han anat consolidant una programació estable d’activitats com passejades, exposicions, tertúlies...i ara han presentat la seva segona publicació anual, una revista que podreu trobar a diferents llibreries d’Horta-Guinardó.

La sala del bar del Mas Guinardó s’ha omplert de gent que ha volgut ser present en aquest acte i conèixer de primera mà com s’ha anat fent aquesta revista. El tema central d’aquesta publicació és la història de l’edifici de l’Escola del Mar del Guinardó. Aquesta és una escola històrica de la nostra ciutat, però fins ara sols hi havia molta documentació sobre l’antic edifici bombardejat de la Barceloneta. Ara, però, ja coneixem més sobre aquest edifici tan singular del Guinardó, gràcies a l’estudi que ha fet i publicat Isabel Busquets, professora de la mateixa escola durant molts anys. A l’acte de presentació també hi ha assistit l’actual directora de l’Escola del Mar, la Teresa Guillaumes. La revista també parla d’altres temes molt diversos com una entrevista a Pere Renom per conèixer més sobre les primeres famílies que van venir al Guinardó, un reportatge molt interessant i documentat sobre les restes de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron o una ficció històrica sobre els secrets del bandoler Rocaguinarda.

Joan Corbera i Carlota Giménez (tots dos a la fotografia) han presentat l’acte d’una manera distesa i simpàtica. A l’acte han assistit també representants d’entitats, les directores de les biblioteques d’Horta i del Guinardó i persones vinculades a la història dels nostres barris amb blogs interessants com per exemple memòria dels barris o Apu Barcelona. Des d’aquest espai animem a El Pou a continuar amb la seva tasca de recerca i difusió de la nostra història.