Adéu, llei de barris


Ja està en exposició pública l'anomenada llei òmnibus en la que el govern de la Generalitat pretén "agilitzar l'Administració". La controvertida llei pretén canviar unes 80 lleis  amb un procés d'urgència en la que només dóna una setmana d'exposició pública abans de la seva aprovació quan li pertocarien 15 a 20 dies, cosa que frega la il·legalitat.

Entre els més de 600 articles d'aquesta llei incorpora molt més que aquesta agilització administrativa, hi ha coses tant diferents i d'impacte tant diferent com la captura en viu de la femella del pinsà comú, la cadernera, el verdum i el passerell per a activitats tradicionals fins a acabar amb la possibilitat del lloguer forçós d'habitatges buits o el registre únic d'habitatge deixant en mans dels promotors privats la possibilitat d'adjudicar habitatges de protecció oficial.

La llei de barris, Sant Genís i Teixonera
Hi ha una modificació també per a la llei de barris, la convocatòria anual deixa de ser obligada per la Generalitat i aquesta ja ha anunciat que aquest any no hi haurà convocatòria. Des d'ICV d'Horta-Guinardó manifestem el nostre total desacord en aquest aspecte i la nostra preocupació ja que creiem que suposa un greu error.

El districte d'Horta-Guinardó, governat per ICV-EUiA amb la regidoria d'Elsa Blasco, va presentar la candidatura de Sant Genís i la Teixonera a la convocatòria del 2010 que finalment es va atorgar a les altres dues candidatures de la ciutat. Tot i així, es va arribar a dos compromisos per part del districte i l'ajuntament; d'una banda presentar la candidatura en la convocatòria del 2011 com a prioritat de l'ajuntament de Barcelona i, d'altra banda, invertir per part de l'ajuntament la mateixa quantitat que s'hagués invertit si hagués estat concedida. Aquesta inversió ha estat concentrada en 5 reformes que s'han pactat amb l'AVV de Sant Genís.

La llei òmnibus ha deixat sense efecte la llei de barris sense saber quan es farà una nova convocatòria ni si es farà mai. Una mala notícia, sens dubte, per barris com Sant Genís i la Teixonera. No entenem el perquè de l'eliminació d'una llei que el 2010 va costar una tercera part del que es deixarà d'ingressar amb la supressió de l'impost de successions.

Des d'ICV ja hem anunciat el nostre total desacord amb aquesta llei i n'hem denunciat "l’arrogància i la prepotència" que representa intentar aprovar aquesta llei sense "fer 80 debats i 80 votacions en el Parlament de Catalunya si vol modificar 80 legislacions". A més, des de l'oposició farem tot el possible per aconseguir una nova convocatòria de la llei de barris per a que el projecte de reforma dels barris de Sant Genís i la Teixonera pugui ser executat el més aviat possible.