Bitlles Catalanes s'obren al món


Les bitlles catalanes són un esport tradicional que poc a poc comença a obrir-se camí a llatinoamèrica. Com que la federació catalana està reconeguda internacionalment s'ha pogut impulsar la presència d'aquest esport a altres països del món. Perquè a més les bitlles catalanes tenen una gran capacitat d'extensió. Un esport a l'aire lliure, on hi compta la precisió, l'estratègia i la pràctica, amb un pressupost baix i que es pot jugar a qualsevol superfície plana és un esport que pot créixer a llatinoamèrica.

L'altre dia vaig participar de la primera activitat que organitzava la Federació Catalana per començar a preparar la primera selecció catalana que participarà al Campionat del Món  que s'organitzarà aquest proper desembre. Aquest fet donarà encara més al·licients als joves que participen als campionats de bitlles catalanes a casa nostra i en concret reforçarà encara més l'escola de bitlles del Siuranenc d'Horta, perquè segur que alguns dels components de la selecció catalana sortiran d'Horta.

A nivell internacional les bitlles es coneixen com a bowling six per tal d'unificar criteris amb altres disciplines similars i facilitar el seu coneixement. Sempre he donat suport a les seleccions catalanes, sense folclorismes ni radicalitats estètiques, sinó com un element més de normalitat. Desitjo un llarg camí internacional a les bitlles catalanes.