ICV-EUiA d'Horta-Guinardó es felicita pel carrer Telègraf

Demà dissabte 12 de febrer a partir de les 17.00 s’inauguren les escales mecàniques i ascensors inclinats del carrer Telègraf entre Mare de Déu de Montserrat i Doctor Cadevall al barri del Guinardó. Aquesta actuació s’haurà de completar amb una segona fase que inclogui el tram del carrer Telègraf entre Varsòvia i Mare de Déu de Montserrat.

Aquesta actuació respon a una demanda històrica del moviment associatiu del barri del Guinardó i en concret de l’AVV Joan Maragall, així com d’altres veïns i veïnes d’aquest àmbit que tenien greus dificultats d’accessibilitat als seus habitatges. L’actuació permet, a més, obrir una nova comunicació d’accés al Parc dels Tres Turons des del barri del Guinardó.

El tram d’escales mecàniques i els dos trams d’ascensor permeten salvar un desnivell de 50 metres d’alçada i també han suposat la reurbanització de tots els espais de l’entorn, amb ampliació de voreres, nous arbres i nou mobiliari urbà. Els ascensors tenen una capacitat de 15 persones i compten amb parades intermèdies per poder accedir amb més facilitat als habitatges. Cal destacar que la instal•lació dels ascensors permet una millora important de l’accessibilitat, ja que permeten el viatge tant d’anada com de tornada, alhora que permeten el viatge en cadira de rodes o amb cotxes infantils ... 

Aquesta actuació és una mesura més dins de l’esforç que ha fet el Districte d’Horta-Guinardó i la seva Regidora, Elsa Blasco (ICV-EUiA) per posar l’accessibilitat com una dels eixos principals de la nostra actuació política, i en aquest sentit podem destacar altres actuacions com l’ascensor inclinat d’Alguer, l’ascensor del CAP d´Horta fins la Rambla del Carmel, les escales mecàniques de José Millan González fins la carretera del Carmel o els nous ascensors que permetran la comunicació a la Ronda del Guinardó.