El Nen de la Rutlla fa 50 anys



El dissabte 28 de gener de 1961, és a dir ara fa 50 anys, es va inaugurar una de les escultures més emblemàtiques del nostre Districte i sens dubte un dels símbols del barri del Guinardó. Es tracta de l’estàtua del Nen de la Rutllà, situada a l’entrada del Parc del Guinardó, just a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat. L’autor de l’escultura és Joaquim Ros i Bofarull (1906-1991), artista barceloní amb una llarga trajectòria que inclou obres com el cambril de Montserrat o peces de la Sagrada Família.
El proper divendres 28 de gener, és a dir just el dia del 50è aniversari, a partir de les 17.30 es farà un acte commemoratiu impulsat per l’AVV Joan Maragall del Guinardó (que té l’escultura com a símbol de l’entitat), amb el suport del Districte d’Horta-Guinardó i l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte inclourà una activitat de joc infantil que permetrà jugar amb rutlles, és a dir emular la figura que representa l’escultura. També hi haurà intervencions per recordar la importància d’aquesta escultura al llarg dels anys i el seu simbolisme. L’acte comptarà amb l’assistència d’Elsa Blasco (ICV-EUiA).
Cal destacar que al llarg dels 50 anys l’escultura ha estat un element que identifica al barri del Guinardó, però alhora una escultura viva, ja que s’ha adaptat als diferents moments i per tant l’hem pogut veure dient No a l’OTAN, disfressat de temes molt diversos o amb els llibres d’anar a escola el primer dia del curs escolar. Us convidem a assistir a aquesta celebració que serà un moment força entranyable per a tota la gent del barri del Guinardó. Com a ICV-EUiA hi assistirem amb la presència d’Elsa Blasco, el conseller del barri del Guinardó Joan Vallvé i altres persones de l’organització.

2 comentaris:

Nenda Laru ha dit...

Gràcies per aquesta notícia!
Si voleu em podeu seguir al facebook:
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000067267346

Pere Nieto ha dit...

Jo ja us segueixo, fins aquesta tarda i moltes gràcies