Inversions en Educació a Horta-Guinardó


Avui 15 de desembre s'ha fet a la seu del Districte d'Horta-Guinardó una roda de premsa per explicar les inversions en Educació al Districte d'Horta-Guinardó i alguns dels projectes vinculats a aquest àmbit que es duen a terme al Districte. La Presidenta del Consorci d'Educació, Montserrat Ballarín, i Elsa Blasco (ICV-EUiA), Regidora d'Horta-Guinardó han presentat algunes de les principals actuacions realitzades. Cal destacar que Horta-Guinardó é sun Districte amb una llarga tradició en escola pública innovadora, integradora i amb xarxes de relació molt potents.

Durant aquest mandat s'ha posat en funcionament l'Escola Bressol l'Harmonia a Montbau, que comparteix espais amb l'Escola Baloo que també ha tingut una remodelació integral. El proper mes de setembre entrarà en funcionament l'Escola Bressol Font d'en Fargues que comparteix espais també amb l'actual Escola Font d'en Fargues que també ha tingut una important actuació en manteniment i accessibilitat. També hi haurà pel 2011 la incorporació d'una nova Escola Bressol al Baix Guinardó, al carrer Marina. Finalment també es preveu la propoera obertura al 2011 de l'Escola Bressol del carrer Sigüenza al Carmel que substituirà, tot doblant la seva capacitat, l'Escola Bressol Albí. En total més de 300 noves places d'Escola Bressol Pública.

Per altra banda també es va informar d'obres dutes a terme a altres centres públics d'ensenyament del Districte com l'Institut Narcís Monturiol de Montbau, l'Escola Mare de Déu de Montserrat de Sant Genís, l'adquisició dl solar del costat de l'escola Carmel o la remodelació de l'Institut Joan Brossa del Baix Guinardó que permetrà acollir una nova Escola Oficial d'Idiomes a Horta-Guinardó, que es sumarà a la ja existent a Montbau.

Un dels projectes que també es va explicar més a fons va ser el futur com a Escola Municipal de Música de la Masia de Can Fargues o la conversió en espai educatiu de la Masia de Can Soler amb l'Escola d'Art Floral. Finalment es va explicar alguns dels projectes educatius més significatius d'Horta-Guinardó, com l'Interxarxes (plataforma de coordinació entre tots els serveis públics i privats adreçats a infància i joventut del Districte), el programa Temps de Barri (programa d'activitats fora de l'horari escolar), el Dia del Joc o la Xarxa 0-18 de coordinació de l'escola pública del Districte.