Josep Vendrell, candidat d'ICV-EUiA i veí de Can Baró.


Josep Vendrell Gardeñes va néixer el 1968 a Camarasa (la Noguera). Actualment és veí del barri de Can Baró. Va el número 9 de la candidatura d’ICV-EUiA per Barcelona i per tant, amb molta probabilitat, Horta-Guinardó tindrà un diputat d’esquerra verda al Parlament. I en aquest cas afirmar això no és un concepte genèric per a totes les persones candidates d’ICV-EUiA, en aquest cas cal recordar que Josep Vendrell ha estat un dels principals impulsors de l’ecosocialisme a ICV, ja des de la seva etapa com a Coordinador Nacional de Joves amb Iniciativa (entre 1991 i 1996), com en la seva posterior aportació a ICV, no en va es considera a Josep Vendrell com una persona amb una gran capacitat. Sempre ha destacat per la seva rigorositat i la seva feina interna, discreta però imprescindible.

Josep Vendrell és llicenciat en Història Contemporània per la UB i Màster en Polítiques Públiques i Socials per la UPF. Des del 1986 va militar al PSUC i des del 1990 va ser responsable d’organització de la Joventut Comunista de Catalunya des d’on va impulsar la creació de Joves amb Iniciativa (organització predecessora de Joves d’Esquerra Verda). Des del 2006 ocupava el càrrec de Secretari de Relacions Institucionals i Participació del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. És en funció d’aquest càrrec que el passat 23 d’octubre de 2010 va participar de l’acte d’homenatge a les Brigades Internacionals a la Rambla del Carmel, al costat d’Elsa Blasco (ICV-EUiA) i Lluís Martí Bielsa.

Des d’ICV d’Horta-Guinardó valorem molt positivament la tasca duta a terme per Josep Vendrell i ens fa molta il·lusió que un dels millors diputats de la propera legislatura sigui veí del nostre Disctricte.