Associació d'Alumnes del Ferran Tallada

Entrevistem a Toni Femenia, president de l'Associació d'Alumnes de l'institut Ferran Tallada.

L'entitat

Qui sou i què feu?
Encara que pel fet que siguis ja alumne del Ferran Tallada, ja formes part de l'Associació, nosaltres denominem socis actius tots aquells i aquelles que treballen dia a dia en el funcionament de l'associació, ja sigui realitzant feines d'oficina o realitzant qualsevol tipus d'activitats. Actualment, d'actius en som unes 12 o 13 persones. Volem que poc a poc, al llarg del curs escolar, aquest nombre de persones augmenti ja que hi ha molta feina a realitzar.

Principalment l'Associació realitza activitats puntuals en els diferents festes ja sigui la Castanyada (o Halloween), el dia mundial contra la Sida, Nadal, Sant Jordi, etc.

A més, l'Associació organitza altre tipus d'activitats, com la seva Festa Anual Bocada que va començar realitzant-se cada any a l'Espai Jove Boca Nord i que a partir d'ara passarà a ser una festa de caràcter rotatiu pels diferents espais del Districte d'Horta-Guinardó. Per Sant Jordi realitzem el Bookcrossing, un intercanvi de llibres als carrers del Carmel. També podem trobar l'activitat Fashion Carmel, una passarel·la dels joves del districte que és realitza al mes de Maig. I per acabar el curs escolar, aprofitem la Festa Major del Carmel per a realitzar la Jornada Esportiva i Cultural del Barri del Carmel.

A vegades també depenent del nivell d'idees dels nostres socis o sòcies, anem innovant i creant noves activitats al llarg del curs.

On i quan us podem trobar?
L’associació d’alumnes, intenta compaginar l’horari escolar amb el de l’Associació per això els seus horaris d’atenció estan adaptats als horaris dels alumnes. L’horari del curs actual és Dilluns i Dimarts de 11:00h a 11:30h ,Dimecres de 18:00h a 18:30h i Dijous de 17:00h a 18:00h. Actualment el local de l’Associació d’Alumnes es situa a un espai del mateix institut, al Carrer Gran Vista Nª 54. També disposem del correu ada.ferrantallada@hotmail.com i de pàgina web www.alumnesferrantallada.blogspot.com on podeu trobar informació de tot tipus sobre la nostra associació.


Els 8 de Toni Femenia

El teu racó preferit del districte: el Turó de la Rovira
On trobem la Bateria Antiaèria que defensava Barcelona i on també posteriorment es van alçar barraques. Actualment és un lloc perfecte per desconnectar i per veure Barcelona als teus peus, amb 360º de vistes. Si puges és recomanable agafar una càmera de fotos, és molt divertit i maco fotografiar la visió de Barcelona des del Carmel.

Un lloc on prendre 'algo': El bar Delícias i el bar la Crema
En destacaria dos i els dos els podem trobar al Barri del Carmel, un d’ells és el Bar Delícias situat davant del Parc del Carmel, és un lloc ideal per a prendre el vermut quan tens una estona per a passar amb els amics o la família. I un altre dels llocs també per prendre alguna cosa és el Bar la Crema, situat a plena Rambla del Carmel, sobretot quan és època de Festa Major és ideal poder trobar aquest Bar tan aprop d'on es realitzen la gran majoria d’activitats.

Una botiga o comerç: El Mercat del Carmel
Pots trobar tot allò que busques amb qualitat i a bon preu. A prop i en un lloc cèntric per passar algunes estones i parlar amb els teus amics.

L'actuació que més valores: La passera del carrer Gran Vista
Sense dubte, jo valoro especialment la millora de l'accessibilitat a l'I.E.S Ferran Tallada. Quan l’entrada del nostre Institut al carrer Gran Vista encara era barranc de la muntanya, havíem de caminar pel mig del carrer amb el perill que comporta quan passen diferents autobusos i cotxes. A partir del mes de Juny d’aquest any, aquell somni de millorar l’entrada al nostre institut des del carrer Gran Vista es va fer realitat i vam aconseguir allò que volíem guanyant una gran passera per a gaudir tots, tant els alumnes com els veïns de la zona.

L'actuació que falta: L'altre entrada de l'institut
Ara el gran repte que ens queda és que finalment la nostra entrada a l’institut pel carrer Doctor Bové sigui arreglada ja que és lloc de gir, com ja sabeu, de la línia 24 d’autobusos. Nosaltres creiem necessari que la línia 24 arribi on arriba actualment, però entre tots hem de trobar la manera de conviure amb el final de l'autobús però també amb la seguretat dels alumnes del l'institut que utilitzen diàriament aquest accés. Potser es podria pensar alguna placeta de gir, si pogués ser, aniria sense dubte molt bé per a tots.

Un llibre: Allà on sigui el meu cor - Jordi Sierra i Fabra
És un llibre que vaig llegir quan feia 2on d'E.S.O i em va agradar molt.

Una pel·lícula: REC - Jaume Balagueró, Paco Plaza.
La meva pel·lícula preferida, és "REC", aquesta pel·lícula feta a Barcelona és de por, és el meu gènere preferit.

Una cançó: I like it - Júlio Iglesias i Pitbull
De cançons n'hi ha moltes que m'agraden, però si n'he d'escollir una, em quedo amb aquesta.