Can Soler, per fi



Avui s’ha celebrat la jornada de portes obertes de la Masia de Can Soler del barri de Sant Genís. Amb l’acte d’avui es posa el punt de partida per fer d’aquesta masia un punt de treball a l’entorn del medi ambient i de proximitat al barri. La recuperació de la masia de Can Soler és una històrica reivindicació del Col·lectiu Agudells, històrica entitat ecologista del Districte, a la que es van sumar posteriorment l’AVV de Sant Genís i altres entitats i persones del barri. Finalment el Districte d’Horta-Guinardó, juntament amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament van impulsar la recuperació de la Masia i s’ha dut a terme una remodelació profunda que permetrà gaudir de la Masia al barri i a tot el Districte.

 
La Masia serà la seu de l’Escola d’Art Floral de Catalunya una fundació que ofereix ensenyaments reglats i no reglats vinculats a tots els aspectes d’art floral. Els ensenyaments reglats inclouen cicles formatius, però l’escola també ofereix activitats formatives destinats a famílies, escoles o persones amb interès per l’art floral.

La Masia de Can Soler, però, també tindrà un important ús per al barri de Sant Genís. La Masia serà seu de l’entitat ecologista Col·lectiu Agudells que impulsarà activitats d’educació ambiental com xerrades, exposicions, tallers o excursions. També la resta d’entitats del barri podran dur a terme activitats a la Masia. Cal recordar també que la Masia té horts al seu entorn que són per a ús de veïns i veïnes i també per a ús de la Fundació Tres Turons que treballa en el marc de la salut mental. Per tant la Masia ha de ser un nucli d’activitats per tot el barri de Sant Genís. Aquest és el compromís i caldrà estar atent perquè això es garanteixi. L’acte de portes obertes d’avui ha comptat amb l’assistència de la consellera de Medi Ambient d’Horta-Guinardó (ICV-EUiA) i d’Imma Mayol, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona (ICV-EUiA).