Medalles d'Honor de la Ciutat d'Horta-Guinardó

En el Consell Plenari del Districte d’Horta-Guinardó d’ahir dimarts 4 de maig es va aprovar per unanimitat la concessió de les Medalles d’Honor de la ciutat a Antonio Garrido i a Teresa Rosell. Cada any l’Ajuntament de Barcelona concedeix 25 medalles d’honor, 5 escollides a nivell dels grups municipals de la ciutat i 2 per cada Districte que sempre s’escullen amb el criteri de la unanimitat.

El grup municipal d’ICV-EUiA volem expressar el nostre suport a les dues candidatures proposades pel Districte. L’Antonio i la Teresa comparteixen algunes coses que creiem que encaixen perfectament per la Medalla. Una llarga trajectòria de treball, un esperit lluitador i reivindicatiu, una forta vinculació als seus barris, i una gran capacitat de treball discret. Les medalles reconeixen la feina feta per gent que es mereix el nostre reconeixement però que en canvi no el demanen.

L’Antonio ha estat un infatigable activista al seu estimat barri de la Clota. No ha necessitat estar en primera línia per ser imprescindible i sobretot per ser-hi sempre. La seva gran capacitat humana l’ha fet una de les persones més entranyables del barri de la Clota, on ha viscut gairebé tota la seva vida.

La Teresa és la incansable dinamitzadora de la vida cultural del barri de Montbau. Des de l’AEEF o des de les Aules de Cultura sempre ha estat activa defensant la cultura catalana i la formació de la gent del barri. L’any del 50è aniversari de Montbau és una magnífica ocasió per premiar a aquesta gran dona, lluitadora i perseverant.