Elsa Blasco als matins de TV3 explica l'afer del mur de la Ronda del Guinardó

Avui, als matins de TV3, hem pogut veure la enèssima resposta de la regidora Elsa Blasco a la problemàtica oberta per part del veinat sobre el mur resultant de la reforma de la Ronda del Guinardó.

Elsa Blasco ha deixat clar públicament la posició del districte d'Horta Guinardó davant els representants del grup de veins: la exregidora de CiU i militant d'Unió Democràtica Teresa Perelló i en Llorenç Llarden:


Des de l'inici del projecte, el districte va presentar-lo públicament i ha organitzat diverses comissions de seguiment amb els veïns i veïnes del barri. Tot i que aquest grup de veïns van iniciar les mobilitzacions en plena execució del projecte (amb pressupostos i projectes tècnics aprovats) la regidora i els tècnics del districte s'han reunit vàries vegades amb ells (a part de les comissions de seguiment veïnal) cosa que ha acabat amb millores en el projecte fruit de les seves preocupacions:
  • S'ha rebaixat 1,7m el mur.
  • S'ha tret un carril dels 6 previstos.
  • S'ha incorporat una mitjana arbrada que facilita el creuament del carrer i redueix l'impacte visual.
  • S'ha incorporat una jardinera al llarg de tot el mur que el cobrirà de vegetació afegint més absorció sonora al material fonoabsorbent amb què ja estava previst recobrir-lo.

Però en el diàleg amb aquest grup de veïns no s'ha desmuntat el consens aconseguit amb la resta del veinat que ha participat del procés des de l'inici: és fonamental la connexió accessible i adaptada de les dues bandes del mur històricament aïllades. Una obertura amb escales, escales mecàniques i ascensor a la que el barri no pot renunciar que és impossible constructivament incloure a la proposta d'aquest grup de veïns. 

Ja fa temps que tots els arguments estan sobre la taula però caldria reflexionar sobre el valor informatiu que té actualment la queixa independentment del recolzament veïnal que tingui.