CARMEL AMUNT compleix 10 ANYS de treball comunitari al barri

Aquest divendres va tenir lloc la celebració dels 10 anys de Carmel Amunt a la Biblioteca Juan Marsé amb l’assistència de l’alcalde Jordi Hereu, la regidora Elsa Blasco amb altres representants del districte i nombrosos veïns, veïnes i entitats del Carmel.

Carmel Amunt és una plataforma on el veïnat, les entitats, els i les professionals i l’administració pública participen de manera conjunta en la creació i desenvolupament de projectes per a la millora del barri. Les i els qui viuen, treballen o son nascuts al Carmel coneixen prou be el seu barri i saben com volen que sigui. Carmel Amunt és un projecte comú, basat en la unió, la coordinació i la responsabilitat cap al barri, que defineix una manera comunitària de fer en xarxa, de trobar-se al carrer, de plantejar-se els problemes i les seves possibles solucions.

Divendres, tots aquests actors es van trobar per celebrar aquests 10 anys de feina aprofitant per celebrar, també, el recent Premi Nacional de Cinema amb el que ha estat guardonat Claudio Zulián per “A través del Carmel”, una coproducció de Carmel Amunt.

“A través del Carmel” és un documental de 90min rodats en un pla seqüència (sense interrupcions ni talls) la tarda del 10 de febrer del 2006. La camera travessa el barri del Carmel, pels carrers i places, entrant a botigues, cases, associacions i tallers mentre se senten les converses de les persones que hi viuen o treballen i les seves reflexions al voltant de les seves vides deixant veure l’origen i el futur d’aquest barri.

Claudio Zulián, que juntament amb Mercè Yubero (presidenta de Carmel Amunt) van dirigir un petit debat a l’entorn del projecte i les escenes eliminades, ha estat i està fortament implicat amb el barri, el veïnat i les entitats i manté una actitud implicada socialment en la seva obra així com participativa en el procés de creació.

Sens dubte, Carmel Amunt és una experiència magnífica en la implicació veïnal i col•lectiva en la millora i la convivència als nostres barris. Una experiència que ha estat un èxit i cal agrair a tothom qui ha treballat per a que així sigui al llarg d’aquests deu anys de feina.

- llegir l'Article sobre l'acte d'aniversari de Carmel Amunt de Joan Vallvé



- Entrevista amb Mercè Yubero, presidenta de Carmel Amunt - 1 de Juliol 2009