ICV rep el reconeixement del Comitè Allende Barcelona

Fotografía de Agustín Forteza

Dissabte 28 de juny vam participar de l’acte en record del natalici de Salvador Allende al Casal de Barri de la Vall d’Hebron. Durant aquest acte vam rebre, igual que altres persones, entitats i partits, el reconeixement del Comitè Ciutadà per l’homenatge a Salvador Allende a Barcelona, per la nostra col·laboració en els actes de celebració del 40è aniversari del cop d’estat a Xile, que es va fer al llarg de l’any 2013.

Agraïm molt aquest record. Per a ICV d’Horta-Guinardó l’homenatge a Salvador Allende del Carmel és un dels moments més importants del nostre calendari. Sempre hem estat al costat d’Eulogio Dávalos i del Centro Salvador Allende per donar suport a aquest acte. Ho vam fer des dels primers anys quan era un acte molt minoritari, ho vam fer des de la responsabilitat de la Regidoria d’Horta-Guinardó i ho hem fet després, quan el govern municipal de CIU ha decidit que l’homenatge a Salvador Allende no ha de ser un acte institucional. Aquesta decisió ha fet, en el fons, fer guanyar força al comitè, impulsant noves activitats i fent que l’homenatge sigui encara més participatiu, però és molt trist que una ciutat com Barcelona no consideri necessari seguir recordant, de forma institucional, la figura d’un president que va morir defensant els ideals de justícia i llibertat.


Un cop més agraïm el reconeixement del Comitè a ICV i a altres persones de la nostra organització i seguim expressant el nostre compromís amb el Comitè.