ICV-EUiA Horta-Guinardó per la memòria històrica

El grup municipal d'ICV-EUiA d'Horta-Guinardó vam presentar aquesta proposta d'acord que va ser acceptada pel Districte. Es tracta de recordar la presència a l'actual recinte de Mundet d'un camp de concentració franquista entre els anys 1938 i 1940. Un episodi força desconegut tot i la bona feina feta, per exemple en el llibre d'Aram Monfort

La memòria històrica ha estat sempre una de les nostres línies de treball, celebrant al Districte els homenatges a Salvador Allende o a les Brigades Internacionals, proposant un nomenclàtor que ajudi a aquesta memòria (escales dels Canadencs, carrer de la Maternitat d'Elna...) o recuperant les bateries antiaèries del Turó de la Rovira. Ara hem aconseguit el record permanent del que va ser aquest camp.





                                                      

Grup Municipal Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa



AL CONSELL DEL DISTRICTE D’HORTA- GUINARDÓ


Anna Mir Acebrón, en la seva qualitat de consellera del Grup Municipal d’ICV-EUiA  al Districte d’Horta- Guinardó actuant en el seu nom i representació, manifesta:

A la ciutat queden encara molts espais on cal recuperar la memòria democràtica i, concretament al districte d’Horta- Guinardó n’hi ha un d’emblemàtic. El que va ser el camp de concentració de presoners d’Horta, situat a les Llars Mundet.

Amb l’entrada de l’exercit franquista a Barcelona, al gener de 1939, els pavellons inacabats de la Casa de Caritat es van convertir en un camp de concentració de presoners que va estar en funcionament des de febrer de 1939 fins a l’abril del 1940.

D’acord amb que estableixen els articles 64.1 i 98 del Reglament Orgànic Municipal, es formula el següent:


PREC

Que des del Districte es doni a conèixer a la ciutadania i s’impulsi la commemoració d’aquest espai de memòria, amb un acte d’homenatge i la instal·lació d’una placa en reconeixement als presoners del camp d’Horta.



Barcelona, 8 de juliol de 2014