4 berenars parlant dels barris


Ahir varem fer el darrer dels quatre berenars que ICV-EUiA hem organitzat a Horta- Guinardó. Uns berenars informals que han volgut ser un espai de trobada distès, per parlar amb tranquil·litat amb els veïns i veïnes i amb gent del moviment associatiu dels diversos barris del districte. Uns berenars que hem volgut apropar als barris, per valorar allò que ICV-EUiA, amb l’Elsa Blasco al capdavant, hem impulsat des del govern del districte els darrers anys i com ho hem fet. I també per comentar allò que volem continuar fent els propers anys, el que entenem que cal prioritzar, i també allò que potser no hem fet prou bé i cal canviar. Entre tots els berenars ens hem trobat més de 150 persones en total, la majoria gent que no és militant d’ICV-EUiA i la veritat és que estem satisfets de com han anat aquestes trobades, i podem dir que hem assolit l’objectiu que ens proposàvem. 

Els berenars ens han permès tractar molts temes i fer-ho, no des del punt de vista institucional que sovint requereix el fet que l’Elsa sigui la Regidora del districte sinó des de la visió i els valors ecologistes, d’esquerres i feministes d’ICV-EUiA. Això ens ha permès explicar decisions que en el seu dia varen ser polèmiques, com la posada en marxa del Centre d’atenció i seguiment amb sala de consum a l’Hospital de la Vall d’Hebron, o el projecte dels Tres Turons. Decisions que encara avui no compartim amb bona part del veïnat, però que des dels valors i les conviccions d’ICV-EUiA podem argumentar i defensar. 

Els berenars també han permès constatar que l’Elsa Blasco és una regidora valorada i respectada. Més enllà de les decisions preses, que podeu consultar amb tot detall a la web de balanç que hem creat entrant a www.marquemladiferencia.cat la manera com s’han fet les coses també ha marcat la diferència a Horta- Guinardó. La capacitat d’actuar des dels valors, amb convicció i fermesa quan ha calgut, però sempre mantenint el diàleg i la mà estesa, i posant en valor la tasca del moviment associatiu, ha estat un tret distintiu de la manera de governar d’ICV-EUiA.

El proper mandat caldrà encarar nous reptes i sobretot caldrà prioritzar. Davant les retallades generalitzades que s’estan impulsant des del govern de la Generalitat, caldrà un Ajuntament amb idees clares, capaç de blindar i enfortir els serveis públics i les polítiques socials imprescindibles per garantir la qualitat de vida a la nostra ciutat. Caldrà més que mai un govern amb valors, capaç de prioritzar i sobretot de fer-ho escoltant i treballant amb la complicitat del moviment associatiu i de la ciutadania. La millor garantia, un govern d’esquerres on ICV-EUiA hi tingui un paper determinant.