L'arribada del Metro - carta d'Elsa Blasco


El 27 de gener de 2005 un esvoranc a les obres de construcció del metro al Carmel sacsejava el barri. No negarem que van ser moments difícils i tensos. La ciutat de Barcelona no havia viscut situacions d’aquesta magnitud i vam haver de respondre a l’esvoranc amb valentia política i amb complicitat amb el barri. Ja han passat més de cinc anys d’aquell esvoranc i en breu el Metro arribarà al Carmel. En primer lloc vull compartir l’alegria d’aquesta notícia amb tota la gent del Districte i molt especialment amb tota la gent del Carmel. Aquests dies recordo molt especialment a tota la gent afectada, però també a tota la gent que va treballar en el magnífic dispositiu d’atenció que es va organitzar a l’entorn de l’espai Jove Boca Nord.

Amb el pas del temps crec que és necessari recordar que vam intentar gestionar aquella crisi amb proximitat, amb claredat i amb la clara voluntat d’atendre als veïns i veïnes del Carmel. Segur que vam cometre errades, però estic convençuda de la feina feta durant tot el temps que va durar el dispositiu. Des de l’Ajuntament i molt especialment des del Districte d’Horta-Guinardó, vam treballar a fons per garantir una gestió de l’esvoranc que posés l’accent en la seguretat de les persones i l’atenció des de la proximitat.

També crec que és necessari recordar allò que vaig repetir al llarg dels moments posteriors a l’esvoranc, calia aprofitar la desgràcia i convertir-la en oportunitat. El barri del Carmel ha fet un tomb en aquests darrers anys i tenim les eines perquè el segueixi fent. Hem posat l’accent en la millora de l’espai públic, en l’accessibilitat, en la prestació de serveis a nous equipaments i en la rehabilitació d’edificis. L’arribada del Metro al Carmel representa una fita important en aquest sentit, però cal emmarcar aquesta fita en el conjunt d’actuacions que estem duent a terme en el barri.

Vull acabar aquest article felicitant a tot el barri del Carmel i de la Teixonera per l’arribada del Metro i el que representa de millora de la mobilitat per tot el Districte. Moure’s millor per la ciutat i per tant guanyar temps i qualitat de vida. Celebrem l’arribada del Metro als barris del nostre Districte.

Elsa Blasco
Regidora ICV-EUiA
Ajuntament Barcelona